SMOG-1 munkamegbeszélés 2015. június 19.

Az összejövetel Bandi Bácsi híreivel kezdődött, melyek közül a jelenlegi legfontosabb teendő az állomás fejlesztése, aminek célkitűzése egy 4,5 m-es parabola üzembe állítása az E épület tetején (BME Műholdvezérlő állomás).

Az eredeti tervekben a 3 m-es parabola helyére került volna az új, de erősebb tartóoszloppal a nagyobb átmérő miatt. A mostani yagi antennákat a tartóoszlopával együtt lebontjuk és a helyébe kerül egy új oszlop rajta a 4,5 m-es parabolával, mivel a szélterhelés is jóval nagyobb lesz rajta, így a jelenlegi szerkezet szilárdsága nem kielégítő ehhez a feladathoz. Ezen okokból és a tetőre szerelt tartószerkezet jelenlegi állapota miatt alapos felújítást igényel. A módosítások elvégzése után a villámvédelem korrekciója szükséges.

A következő téma a rázópad volt. Józsa Viktor beszámolt a befogó készülékkel kapcsolatos előrehaladásokról . A tervrajzok véglegesítésével párhuzamosan indul az anyagbeszerzési folyamat, de a végleges konstrukció vélhetően már nem készül el a hónapban, mivel a megfelelő szerszámok összeválogatása, szükség esetén beszerzése, valamint az előgyártmányok megfelelő minőségű elkészítése időigényes folyamatok.

Az utolsó téma a weboldalunk fejlesztése volt. Kristóf Timur és Viktor azt a célt tűzték ki, hogy a honlapunk szeptemberre már rendben legyen. A fejlesztést Timur és Stenszky Örs, valamint kollégája fogják elvégezni, a feladatkörök kiosztása már megtörtént. Örs kellemes meglepetést okozott nekünk a kiváló minőségű logó megtervezésével, ami alapján nagy reményekkel tekintünk az újabb közös munka elé. A honlap megújítása, illetve az arculat bevezetésével egy időben némi meglepetéssel is készülünk a lelkes követőknek.

A következő megbeszélés július 3-án lesz, addig csapatunk nagy része, most hogy véget ért a vizsgaidőszak, a földi állomás fejlesztésével foglalkozik elsősorban. Továbbá a feladatok felmérése, előkészítése folyik júliusra, hogy a hónap kellő előremenetelt hozzon a fejlesztésben.

Budapest 2015. június 24.

Hödl Emil Viktor