SMOG-1 május 20-ai megbeszélés

A megbeszélést Bandi bácsi vezette. A megbeszélés előtt csapat fotózáson vettünk részt a Műholdvezérlő állomáson.

Bandi bácsi a megbeszélést megelőző napokban egy megfelelő anyagot keresett az antennáinknak. Ezen keresés eredménye, hogy a legmegfelelőbb anyag és kialakítás a mérőszalag acéljának van. A gond, hogy 3 mm vagy kisebb szélességgel nem kapható.

Elkészült az OBC és a COM nyák az alkarészek beültetése a jövő héten kezdődik el.

Jáger Dávid 3d nyomtatóval készített egy SMOG-1 panel tartót, melyet a forrasztások során használunk.

Török Péter prezentálta a SMOG-1 kibocsátásának kezdeti állapot szimulációját. Ez azért kritikus, mivel fontos tudnunk, hogy mennyire nagy szögsebességre tesz szert így a műhold. Vélhetően a kibocsátás pillanatában lesz a legnagyobb ennek számértéke, mely fokozatosan csökkenni fog. Ha túl nagy szögsebességre teszünk szert, a napelemes energiatermelés láthatja ennek kárát.

Pápay Levente beszámolt a GSE (Ground Support Equipment, földi támogató eszköz) jelenlegi előrehaladásáról.

Józsa Viktor beszámolt a SMOG-1 hőtechnikai modelljének állapotáról. Miszerint már kellő adat áll rendelkezésre, hogy egy használható modellt megalkossanak.

Az egyes paneleket tüskesorral kapcsoljuk össze és ennek szétszedéséhez viszonylag nagy erő szükséges. Viszont a kis méret miatt nincs megfogási lehetőség, így puszta kézzel való szétszedést nehéz megoldani roncsolás mentesen. Ezért Petróczi Balázs tervezett egy sikattyút, mellyel szétszedni és összeszerelni is könnyű lesz a belső paneleket.

Budapest 2016. május 30.

Hödl Emil Viktor