SMOG-1 június 3-ai megbeszélés

A megbeszélést Bandi bácsi vezette. A megbeszélésen a gépész feladatokról, a kommunikációs rendszer állapotáról és az EPS rendszerről volt szó.

Bandi bácsi az antenna anyagának kiválasztásáról beszélt. A végleges megoldásnak tűnő változatban 3 darab összesodort bowden szálból állnának az egyes antennák. Jelenleg gyártás alatt van egy 2 mm átmérőjű sodrott változat.

A megbeszélésen a következő felszólaló Józsa Viktor volt. Összefoglalta a gépészek eddigi hőtechnikai tevékenységét. Ezen beszámoló lényege, hogy a modell folyamatos finomításával mostanra érkezetek el oda, hogy elkezdődhet egy megbízható modell megalkotása. Ezen feladat megoldásán Welsz Ágnes és Petróczy Balázs dolgozik. Ágnes a hőáram hálózatos modellt, Balázs a 3 dimenziós hőtechnikai modellt készíti.

Viktor a továbbiakban, a tanszéki feladatai miatt, nem tudja ellátni a gépész csapat összefogását. Helyébe Kovács Róbertet ajánlotta, aki a hőterjedéssel foglalkozik.

Dudás Levente összeállította a COM (kommunikációs rendszer) és az SPM (Spektrum monitorozó rendszer) mérnöki példányát bowden antennák használatával, és a helyszínen demonstrálta működőképességét. Hátra van még a programozás, az antennák hangolása és természetesen a különböző tesztek (rázás, hőkamra, termo-vákuum, stb...).

Légrádi Máté beszámolt, hogy a környezeti adatgyűjtő, amit az egyes alrendszerek tesztelésénél fogunk használni, hardveresen elkészült, jelenleg az eszköz programozása folyik.

Géczy Gábor a RadFET-es dózismérő rendszer felélesztésén és az EPS rendszer tesztelésekre való felkészítésével foglalkozik.

Balázs elkészült a nyák szétszedő eszköz terveivel, ennek bemutatása után a módosítási javaslatok hangzottak el.

Budapest 2016. június 10.

Hödl Emil Viktor