SMOG-1 megbeszélés 2018. április 6.

A megbeszélést Bandi bácsi Józsa Jánosnak a villamosmérnöki kar rektorának műhold vezérlő állomáson történt látogatásával kezdte. A rektor optimista volt még a 2019 közepén esedékes felbocsátás start költségének finanszírozásával kapcsolatban is.

Dudás Levente a héten összerakta a repülőpéldányt, még a napelemek és az akku kupak hiányoznak. Az akku kupak hajlítása a jövő héten esedékes. Az összes napelem majd a legvégén kerülnek fel, hogy minimalizáljuk az esetleges sérülésük esélyét.

A mágneses fékező anyagból csak egy repülőpéldányra elegendő mennyiség van. Ahhoz hogy két repülőpéldány kész legyen egy antenna nyitó panel van hátra, amit az elkövetkező hetekben Herman Tibor fog elkészíteni.

Géczy Gábor felélesztette a paneljeit és jelenleg a szoftver véglegesítésén fáradozik. Kristóf Timurral a doziméter panelt összehangolták.

Timur a morze vezérléssel elkészült, összehangolta Leventével. Morze adásban a műhold hívójelét az akkumulátor feszültséget és az OBC hőmérsékletét sugározza le.

Timur Leventével együtt elkészült a szinkronizációs csomaggal, mely a műhold adás és vétel állapotának azonosítására szolgál. Timur az OBC kvalifikációs példányát hazaviszi, hogy a programozással gyorsabban haladhasson.

Kálmán Tibornak szükséges egy SMOG-1 adás szimulátor, mellyel tesztelni tudja a gnd szoftvert, ezt Levente elkészíti neki.

Ádám a SMOG-1 dedikált vevő programozása közben egy buffer túlcsordulás hiba miatt elakadt ennek leküzdésében Levente és Timur fog segíteni.

A következő megbeszélés április 20-án lesz.

Budapest 2018. április 20.

Hödl Emil Viktor