Csapat_Azori_small

Versenyünk utolsó napjairól

Néhány nap pihenés után ismét jelentkezünk újabb beszámolóval! 🙂

06.30.
Ezen a napon a csapatok tartották technikai beszámolóikat a zsűri és a többi csapat számára. A prezentációk anyagát reggel 8-ig kellett leadni, mi végül délután 15 óra körül kerültünk sorra.
Az előadásunk szuper jól sikerült! Az egyik zsűritag – előző napi ígéretének megfelelően – belekérdezett az egyik szenzor működésébe. Egy másik kísérletünk tudományosságáról érdeklődött, végül az outreach programme-unkról is beszéltünk nekik.
A fotón előadásunk egyik diája látható, amely a spektrum analizátorral mért eredményeinkből készített egyik grafikont mutatja.

Az előadásunk után több más csapat, illetve kísérő tanár is gratulált nekünk, ami nagyon jól esett mindnyájunknak. 🙂
Annak a lehetősége tűnt fel a szemünk előtt, hogy még akár meg is nyerhetjük a versenyt! Technikai megvalósításban (3D tervezés és kivitelezés, programozás, elektronika) nem volt párja a projektünknek.
Végül a zsűri úgy ítélte meg, hogy erre a teljesítményünkre egy különdíjat ítél nekünk! Hatalmas siker ez számunkra, ilyen díjat még senki nem kapott ebben a versenyben.
A képen a díjunk látható Paxi, az ESA kabalájának társasáságban:

Az estét a többi csapattal ismerkedve, pihenéssel töltöttük.

07.01.
1-jén reggel kirándulni indult az egész társaság: az összes csapat, tanáraik és a szervezők is.
Két ESA állomást is megnéztünk. Ezeken az állomásokon műholdakat lehet követni, a tektonikus lemezek mozgását lehet figyelni, de például a Galileo rendszer (az amerika GPS rendszer európai megfelelője) egy földi állomása is megtalálható itt.

Ezek után a Santa Maria sziget további gyönyörű részeire látogattunk el.

Ebéd után el kellett búcsúznunk versenyünk gyönyörű helyszínétől, indult a repülőnk hazafele. Első úticélunk Lisszabon volt.

Az általunk akkor éjszakának nevezett 2.5 órát a lisszaboni repülőtér melletti egyik szállodában tölöttük, majd hajnalban indultunk Frankfurtba.

07.02.
Frankfurtban a leszállást követően a váróteremben folytattuk a pihenést, de dolgozni is elkezdtünk, hiszen néhány héten belül le kell adjunk egy utolsó riportot a versennyel összefüggésben.
Végül Frankfurttól ismét elbúcsúztunk és Budapest felé folytattuk utunkat.

A repülőtéren mindenkit vártak a család és a rokonok. Kezdődhetett néhány nap pihenés mielőtt ismét munkába fogtunk volna.

Hamarosan jelentkezünk egy technikai részletekre jobban kitérő összefoglalóval!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.