A versenyre való felkészülés alatt mind a négyen a Budapesti Piarista Gimnázium végzős évfolyamába jártunk. Közös műszaki érdeklődésünk miatt könnyen megtaláltuk a hangot egymással. Már a verseny előtti évben is együtt dolgoztunk egy projekten (amiről bővebb információ a Piaristák az Űrben Facebook oldalon található), így jobban megismerve egymást összehangoltan és jól rendszerezve tudtunk közösen dolgozni.
A versenyben munkánkat különdíjjal jutalmazták.

További információ a csapatunkról

Tomka Benedek
Programozás, elektronika
Hobbim a programozás és az elektronika, ezért különösen érdekel a beágyazott rendszerek fejlesztése. Ha nem a gép vagy a zongora előtt ülök, akkor vagy futok, vagy biciklizek. Idén futom az első maratonom. Read More
Cseh Domonkos
Szervezés
A csapat szervezési ügyeiben való segítségemmel igyekeztem segíteni az előrehaladást. Szeretek sportolni, sok éve úszom, újonnan fallabdázom. Hobbim a fotózás. Továbbtanulni vegyészmérnök irányban szeretnék. További információk rólam a saját oldalamon.
Illyés András
Menedzsment, mechanika, programozás, kommunikáció
Hobbijaim: terrarisztika, búvárkodás, szaxofon, jégkorong. Kedvenceim a természettudományok, informatika. A csapatot menedzselem, segítem a többiek munkáját. A mechanikával és a célzott leszállással is én foglalkozom. Részletek rólam a saját oldalamon.
Dessewffy Domonkos
Elektronikai tervezés és építés
Már régóta érdekel az elektronika, első áramkörömet tizenkét éves koromban építettem. Ebben a projektben a műhold fedélzeti áramkörét tervezem és tesztelem, néhány programrészt is írok hozzá. További információk rólam a saját oldalamon.

Segítettek minket

Nánási László és csapata
Ejtőernyő tervezés és gyártás
Nánási László, Gyémánt János és Verebes Gábor az ejtőernyőtervezésben és gyártásban nyújtott nekünk segítséget. Köszönet nekik! Az ejtőernyőnk időre el tudott készülni és remek lett.
Dudás Levente PhD
Elektronika, kísérő tanár
A BME HVT tanára, aki az elektronika tervezésében és megépítésében működik közre. Ezen kívül ő a kísérő tanárunk, aki a verseny helyszínére is velünk tart és segít minket.
Dr. Gschwindt András
Csapatkoordinátor
A BME HVT c. docense, aki csapatunk koordinálását végzi. Ő segít terveinket tartani. Ezen felül korábbi és aktuális projektjének tapsztalati is átadja nekünk.
DAMBALL csapat
Ballonok és ejtőernyők
Dr. Hegedüs Tibor és a DAMBALL csapat légköri mérési tanácsokkal láttak el minket. Jäger Zoltán: általános és payload tanácsadás Goda Zoltán: ejtőernyős tanácsok
Hödl Emil
Rendszergazda
A BME HVT informatikusa, aki a honlapunk összerakásában, fejlesztésében vállal szerepet. Továbbá a levelezőrendszerünk használatát és az oldalunk naprakészen tartását segíti.
Tölgyesi János
Tanácsadó
Főleg a pico-ballonozás terén szerzett tapasztalataival segíti a csapat munkáját. Az ejtőernyő méretezésénél, készítésénél és rögzítésénél jelent nagy segítséget számunkra.
Márk S. Zoltán
Intellignes irányító algoritmus
A Brickz Technologies data science szakértője, a gépi tanulás specialistája. Az intelligens (szelet modellezni képes) algoritmus tervezését és megvalóstíását segítette tudásával.
Dr. Bagány Mihály
Fizikai számítások
A GAMF Járműtechnológiai Tanszékének fizikus docense, aki fizikai számításainkat ellenőrzi. A modellrepülés specialistája, így a mechanikai felépítéssel kapcsolatos összes kérdésünkben tud segíteni.
Kutasi Zoltán
Célzott leszállás
A GAMF Járműtechnológiai Tanszék munkatársa, aki a modellrepülés terén rengeteg tapasztalattal bír. Segít nekünk a célzott leszállás mechanikai és szoftveres megvalósításában.
Somorjai Gergő
Modellrepülés és drónok
Az ELTE Biológiai Fizika Tanszékének munkatársa, drónok összehangolt vezérlésével foglalkozik. Drónos tesztekkel segítette projektünket és RC repüléses tapasztalatait is megosztotta velünk.
Dóczi Zoltán
Rádiózás és drónok
Az RF Sparkling mérnökiroda rádiós hardverfejlesztője. Hobbija a kísérletezés új RF technológiákkal. Drónos tapasztalataival segítette csapatunk munkáját, valamint a kísérleteinkhez is adott tanácsokat.
Horváth Gábor
Csapatvezető
Iskolánk fizikatanára, aki mindenben segít minket - kapcsolódjon a téma a fizikához bárhogyan is. A projekttel kapcsolatos fizikában segít minket, valamint ő a csapatvezetőnk.
Vásárhelyi Gábor PhD
Siklóernyőzés és drónok
Az ELTE Biológiai Fizika Tanszékének munkatársa, drónok összehangolt vezérlésével foglalkozik. Siklóernyős tapasztalatait osztotta meg velünk, ami segített minket az irányítható ernyő tervezésében.
Fodor Antal
3D tervezés és gyártás
A GAMF tudományos munkatársa, aki a tokozás tervezésében és megépítésében segít minket. A Megameter és a Megalux projektek tapasztalatai alapján dolgozunk a mechanikai felépítésen.
Ézsiás Gergő
3D szkennelés és modellezés
Az IQ Kecskemét Ipari Kutató Kft. mérnöke, aki többek között 3D technológiával is foglalkozik. 3D szkennelésben, modellezésben majd az elkészült munkadarabok kinyomtatásában is segített nekünk.